Over Ons

Radio van de Lach is een alleenstaande, hobbymatige non-profit project, dat zich sinds 2016 uitdrukkelijk richt op het verzorgen van cabaret van Nederlandse bodem.
Dat doen we vooralsnog vanaf een thuisserver, en alleen via het wereld wijde web.
De radio kent geen reclame, en gaat 24/7 door. Bij Radio van de Lach zijn geen beroepskrachten betrokken, bestaat uit één persoon, en steekt er eigen tijd, geld en energie in.

53L8 stopte plotseling en er was een hoop verbazing en ongeloof toen dit gebeurde, omdat dit de enige échte cabaret radio in Nederland was. Hierna zijn er een aantal commerciële en hobbymatige alternatieven ontstaan, waarbij de commerciële alternatieven reclame en (diverse genres) muziek er tussendoor mengde, en dit allemaal niet aansloeg. Na verloop van tijd hielden deze varianten dan ook op te bestaan.
De enige toen nog bestaande was Comedy Radio, de naam waaronder deze radio begonnen is.
Per oktober 2017 is de naam gewijzigd naar de unieke naam ‘Radio van de Lach’.

In de tijd dat er nog diverse radio stations cabaret aanboden is er vanuit andere radio stations een aantal keer een voorstel gedaan om met ze samen te gaan, maar dit heb ik constant afgewezen, mede omdat één van de voorwaarden was reclame blokken aan de radio toe te voegen, of ik het idee had dat er een slecht beleid of strategie gevoerd werd, wat uiteindelijk ook bleek te kloppen.

Op het moment van schrijven is Radio van de Lach de enige echte cabaret radio die nog actief is. Onze uitzendingen zijn te beluisteren via de website zelf, en via TuneIn Radio.

Partners zijn: